shirley * welten

foto's

ruimtelijk werk

statement

projecten * links * cv * contact


дома время

HUMAN TOUCH

2020 | analoge fotografie

 

Je kunt een ideaal niet als een realiteit behandelen en omgekeerd een realiteit niet als een ideaal.

Uit: Iets wat niet bloeden kan – Connie Palmen

Wanneer iemand zich in een zorginstelling bevindt, komt dat voort uit een noodzaak. Alhoewel het vaak de beste optie is binnen de gegeven mogelijkheden, is het niet iemands voorkeur daar te zijn. Je bent liever thuis.

Tijdens het verblijf in een instelling heb je zorg nodig. Je bent afhankelijk van anderen die die zorg bieden. Deze verhouding heeft tal van kwetsbaarheden in zich.

Om een beeld te maken van deze kwetsbare posities vroegen we diverse mensen in zorginstellingen of we een portret van hun handen mocht maken, terwijl ze over iemand praatten die ze lief vinden. Het gevoel, de handelingen en de afhankelijkheid waar de handen symbool voor staan zijn gebundeld in een titel: HUMAN TOUCH.

 

We zijn de mensen die wilden meedoen met dit project dankbaar voor hun bijdrage. We hopen dat het voor hen ook een positieve ervaring was. Daarnaast hopen we de kijkers (aan) te raken met de menselijke maat die deze foto’s laten zien.

 

Concept: Shirley Welten en Rosalie van Schaik
Beeld: Shirley Welten  

 

 

 

 

 

HUMAN TOUCH sign language

 

Gedurende het project HUMAN TOUCH zijn de omstandigheden van Rosalie veranderd waardoor zij niet meer kon deelnemen. Shirley heeft haar gevraagd of ze toch nog een keer wilde poseren. R. heeft met haar handen HUMAN TOUCH voor S. gespeld.