shirley * welten

foto's

ruimtelijk werk

statement

 

 

shirley * welten

over de expositie

overzichtsfoto's

kunstwerken

Art Mediation 

projecten * links * cv * contact


echo

perspective /pəˈspɛktɪv/ 

 

over de expositie 

Een ziekenhuis is een samenleving op zich. Niet een reguliere samenleving, maar alle aspecten ervan komen er wel aan bod. Ik denk dat in elke samenleving kunst nodig is. Om te ontspannen, om te verdiepen, om te verwerken, om te verwonderen of om in te verdwijnen. Ik wil graag met mijn werk die ruimte bieden aan mensen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Op de boulevard van het ziekenhuis is plaats gemaakt voor samenkomst. Er is een restaurantje, een kapper, een winkeltje, een kapel en ruimte voor kunst. Mensen slenteren langs elkaar en de werken. Sommigen zijn er al een hele tijd, sommige weten niet hoe snel ze weg moeten komen. Maar allemaal zijn ze daar met een achterliggend verhaal. De verhalen lijken verschillend: van een verstuikte enkel tot fatale botkanker, van een eerste kind tot het besef nooit meer te kunnen horen. Toch delen deze verhalen en hun mensen meer dan je op het eerste oog ziet: De menselijkheid erachter. 

In mijn werk maak ik ruimte voor het menselijke verhaal. Niet voor niets zie je er nauwelijks mensen in terugkomen: het zou dan immers snel gaan over degene die afgebeeld is, over deze of gene menselijke historie. Ik interesseer me voor het menselijke verhaal in brede zin. Daarom zijn mijn werken hier op zijn plek. Waar de geur van koffie en het gemurmel in de kapel samensmelten. Waar iedereen zijn plek kan vinden en zijn eigen verhaal draagt. 

Mijn werk als een toevluchtsoord en plek waar de patiënten, medewerkers en bezoekers bij kunnen komen van de roerige weg die ze hier bracht.

 

overzichtsfoto's 


kunstwerken 

tra di loro encounter boundaries occhi aperti the outside world

beschoten huis bosnië onweer nachtkastje in hotel iasi plantenverschijning in kerk

camping otterloo dar karta Nardo hal l'viv

spectrum PERSPECTIVE/where we meet position rijeka echo

blauwe bouwkeet huisje aan bevroren meer poort met bloesem longing  


Art Mediation

 

Wat is Art Mediation?
Bij Art Mediation worden er een of meerdere kunstwerken bekeken. Door het kijken te vertragen, vragen te stellen, reacties te verzamelen en meningen te bespreken ontstaat collectief meer begrip omtrent het kijken en de getoonde kunstwerken. Reactie van een eerdere deelnemer: “Art Mediation, wat een vondst. Samen met vijf onbekenden een uur onder leiding van een kunstenaar naar werken kijken, ze ondergaan en erover praten. Een groot cadeau”

Art Mediation stimuleert actieve interactie tussen een kunstwerk en de kijker. Tijdens Art Mediation worden er methodes aangedragen die een dialoog met het publiek mogelijk maken. Art Mediation moedigt deelnemers aan om hun begrip van een kunstwerk te verwoorden. Het is bedoeld voor iedereen met een interesse in de kunsten. Art Mediation vergemakkelijkt de toegang tot een kunstwerk.

Er staan Art Mediation-bijeenkomsten gepland op:
woensdag 9 februari (avond) NOG 3 PLAATSEN VRIJ
zaterdag  12 februari (middag) NOG 1 PLAATS VRIJ
maandag 21 februari BESLOTEN
donderdag 24 februari BESLOTEN
maandag 7 maart BESLOTEN
donderdag 10 maart BESLOTEN 
woensdag 16 maart VOL

Wil je deelnemen aan een gratis bijeenkomst van Art Mediation? Shirley Welten organiseert de bijeenkomsten in haar atelier in Nova Zembla in hartje ’s-Hertogenbosch. 
Interesse? Neem dan contact op met Shirley Welten en stuur haar een bericht via info@shirleywelten.nl.